Meppel - Donderdagavond werd de hulp van de brandweer ingeroepen door de Dierenambulance voor een zwaan in nood aan de Valeriaan in de Meppeler woonwijk Berggierslanden.

De zwaan zat vast met zijn bek aan een vishaak. De brandweer ging met de boot te water om het arme beestje te redden. Terwijl zij achter de zwaan vaarden zagen zij dat de vishaak zelf weer losliet. Hierop hebben zij de zwaan verder met rust gelaten en zijn weer terug gegaan naar de kazerne.

‚ÄčAls je een dier ziet dat zichzelf niet kan redden, bel dan met de dierenambulance.
Dierenambulance Zuidwest Drenthe is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0522-255 643 (spoed: 06 - 25 23 95 69).


Foto's: Persbureau Wever

Volg RegioMeppel ook op:
Facebook 
 
http://www.facebook.com/regio.meppel
Twitter  http://www.twitter.com/regiomeppel
YouTube  http://www.youtube.com/regiomeppel

Laatste nieuws:

woensdag 23 augustus 2017

Keukenbrand veroorzaakt enorme schade in woning

Zwartsluis - Een keukenbrand in een woning aan De Nieuwesluis heeft vannacht enorme schade veroorzaakt. De bewoners werden rond 05:00 uur opgeschrikt van glasgerinkel en merkten toen de brand op. ...

Lees verder
dinsdag 22 augustus 2017

Brand in afzuiginstallatie van Royal Buisman

Zwartsluis - Bij Royal Buisman aan de Zomerdijk is dinsdagmiddag brand ontstaan. De brand zou zijn ontstaan tijdens branden van suiker waarna de vlam in de afzuiginstallatie sloeg. ...

Lees verder
dinsdag 22 augustus 2017

N375 afgesloten vanwege ongeval

Ruinerwold - Vanwege een ongeval op de de N375 nabij Berghuizen is de N375 tussen de rotonde Ruinerwold/Meppel tot de rotonde bij Koekange/Oosteinde vanmiddag enige tijd afgesloten geweest.

Op ...

Lees verder