Kampen - Bij een ongeval met meerdere voertuigen op de N50 vlak voor de Eilandbrug zijn maandagmiddag twee personen om het leven gekomen. Het gaat om een 23-jarige man uit Giethoorn en een 61-jarige man uit Hattem. Beide automobilisten kwamen frontaal met elkaar in botsing. Ook een derde voertuig raakte flink beschadigd bij het ongeval.

De hulpdiensten kregen rond 14:30 uur melding van de ernstige aanrijding. Naast  politie, brandweer en ambulance werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Al snel werd duidelijk dat de komst van dit mobiel medisch team niet meer nodig was.

Door het ongeval ontstond er een flinke file en een verkeerschaos om Kampen. Auto’s die konden keren mochten uit de file, vrachtwagens moesten urenlang wachten tot het politieonderzoek en de berging gereed was. De verkeersongevallendienst kreeg bij het onderzoek assistentie van de luchtvaartpolitie. Vanuit een politiehelikopter werden overzichtsfoto’s gemaakt die later werden overhandigd aan de collega’s op de grond.

Tegen 19:00 uur had bergingsbedrijf Wolves de voertuigen van de weg getakeld en afgevoerd en was de berm gesaneerd waarna de afsluiting van de veelbesproken N50 kon worden opgeheven.

Foto's en video: Henry Wallinga© - HW-Fotografie

Laatste nieuws:

zondag 23 juli 2017

Burgers gaan op zoek naar vermiste inwoner van Staphorst

Staphorst - Burgers hebben voor zondagmiddag een oproep geplaatst om een zoekactie op touw te zetten voor de sinds gisteren vermiste Bert v/d Hoek uit Staphorst. (Blauw/grijze fiets. ...

Lees verder
zaterdag 22 juli 2017

Auto rijdt van talud op de A32 en crasht bij Steenwijk

Steenwijk - Een automobilist is zaterdagavond om 18.15 uur op de A32 de controle over zijn voertuig verloren en van het talud afgevlogen. De man schoot vervolgens rakelings achter een andere auto ...

Lees verder
zaterdag 22 juli 2017

Motorrijder gewond na uitwijken voor bronstig reebokje

Havelte - Vanochtend is een motorrijder gewond geraakt nadat hij op de Van Helomaweg moest uitwijken voor een bronstig reebokje.

Terwijl de motorrijder over de Van Helomaweg reed stak er ...

Lees verder