Kampen - Bij een ongeval met meerdere voertuigen op de N50 vlak voor de Eilandbrug zijn maandagmiddag twee personen om het leven gekomen. Het gaat om een 23-jarige man uit Giethoorn en een 61-jarige man uit Hattem. Beide automobilisten kwamen frontaal met elkaar in botsing. Ook een derde voertuig raakte flink beschadigd bij het ongeval.

De hulpdiensten kregen rond 14:30 uur melding van de ernstige aanrijding. Naast  politie, brandweer en ambulance werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Al snel werd duidelijk dat de komst van dit mobiel medisch team niet meer nodig was.

Door het ongeval ontstond er een flinke file en een verkeerschaos om Kampen. Auto’s die konden keren mochten uit de file, vrachtwagens moesten urenlang wachten tot het politieonderzoek en de berging gereed was. De verkeersongevallendienst kreeg bij het onderzoek assistentie van de luchtvaartpolitie. Vanuit een politiehelikopter werden overzichtsfoto’s gemaakt die later werden overhandigd aan de collega’s op de grond.

Tegen 19:00 uur had bergingsbedrijf Wolves de voertuigen van de weg getakeld en afgevoerd en was de berm gesaneerd waarna de afsluiting van de veelbesproken N50 kon worden opgeheven.

Foto's en video: Henry Wallinga© - HW-Fotografie

Laatste nieuws:

zaterdag 18 november 2017

Vrouw (39) aangehouden in verband met moord op Halil Erol uit Steenwijk in 2010

Steenwijk, Groningen - In het onderzoek naar de moord op Halil Erol uit 2010 is op vrijdagmorgen 17 november een 39-jarige inwoonster van Groningen aangehouden. De vrouw wordt verdacht van ...

Lees verder
donderdag 16 november 2017

Twee verdachten aangehouden na aantreffen peperspray en vuurwapen

Staphorst - Tijdens de politie surveillance kwamen donderdagmiddag agenten achter een voertuig te rijden. Bij controle van het kenteken bleek het voertuig onverzekerd te zijn. Het voertuig werd ...

Lees verder
zaterdag 11 november 2017

Brand in ondergrondse container

Meppel - Zaterdagmorgen moest de brandweer van Meppel uitrukken voor een containerbrand in de Merelstraat.

Door nog onbekende oorzaak had het afval in de ondergrondse container vlam gevat. De ...

Lees verder