Kampen - Bij een ongeval met meerdere voertuigen op de N50 vlak voor de Eilandbrug zijn maandagmiddag twee personen om het leven gekomen. Het gaat om een 23-jarige man uit Giethoorn en een 61-jarige man uit Hattem. Beide automobilisten kwamen frontaal met elkaar in botsing. Ook een derde voertuig raakte flink beschadigd bij het ongeval.

De hulpdiensten kregen rond 14:30 uur melding van de ernstige aanrijding. Naast  politie, brandweer en ambulance werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Al snel werd duidelijk dat de komst van dit mobiel medisch team niet meer nodig was.

Door het ongeval ontstond er een flinke file en een verkeerschaos om Kampen. Auto’s die konden keren mochten uit de file, vrachtwagens moesten urenlang wachten tot het politieonderzoek en de berging gereed was. De verkeersongevallendienst kreeg bij het onderzoek assistentie van de luchtvaartpolitie. Vanuit een politiehelikopter werden overzichtsfoto’s gemaakt die later werden overhandigd aan de collega’s op de grond.

Tegen 19:00 uur had bergingsbedrijf Wolves de voertuigen van de weg getakeld en afgevoerd en was de berm gesaneerd waarna de afsluiting van de veelbesproken N50 kon worden opgeheven.

Foto's en video: Henry Wallinga© - HW-Fotografie

Laatste nieuws:

donderdag 18 januari 2018

Storm en wateroverlast: wie bel je dan?

Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere ...

Lees verder
woensdag 17 januari 2018

A28 afgesloten door vrachtwagenbrand

De Wijk - Vanwege brand in de oplegger van een melkwagen is de A28 tussen Knooppunt Lankhorst en De Wijk afgesloten.

De brand ontstond door het vastlopen van de remmen. 
De linkerrijstrook is ...

Lees verder
dinsdag 16 januari 2018

Massale opkomst taxatiedag bij Drukkerijmuseum Meppel

Meppel - Dinsdag 16 januari werd in de Houwinkzaal van het Drukkerijmuseum de gratis MPO taxatiedag gehouden.
Deze dag kon men postzegels, munten, biljetten, ansichtkaarten en onderscheidingen ...

Lees verder