Kampen - Bij een ongeval met meerdere voertuigen op de N50 vlak voor de Eilandbrug zijn maandagmiddag twee personen om het leven gekomen. Het gaat om een 23-jarige man uit Giethoorn en een 61-jarige man uit Hattem. Beide automobilisten kwamen frontaal met elkaar in botsing. Ook een derde voertuig raakte flink beschadigd bij het ongeval.

De hulpdiensten kregen rond 14:30 uur melding van de ernstige aanrijding. Naast  politie, brandweer en ambulance werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Al snel werd duidelijk dat de komst van dit mobiel medisch team niet meer nodig was.

Door het ongeval ontstond er een flinke file en een verkeerschaos om Kampen. Auto’s die konden keren mochten uit de file, vrachtwagens moesten urenlang wachten tot het politieonderzoek en de berging gereed was. De verkeersongevallendienst kreeg bij het onderzoek assistentie van de luchtvaartpolitie. Vanuit een politiehelikopter werden overzichtsfoto’s gemaakt die later werden overhandigd aan de collega’s op de grond.

Tegen 19:00 uur had bergingsbedrijf Wolves de voertuigen van de weg getakeld en afgevoerd en was de berm gesaneerd waarna de afsluiting van de veelbesproken N50 kon worden opgeheven.

Foto's en video: Henry Wallinga© - HW-Fotografie

Laatste nieuws:

dinsdag 26 september 2017

Stuk hout door vooruit, politie zoekt getuigen

Meppel - Dinsdagavond omstreeks 17.30 uur heeft de bestuurder van een witte Mercedes bus op de A32 t.h.v. afslag Havelte richting Heerenveen een stuk hout door z'n vooruit gehad.

Gelukkig is ...

Lees verder
maandag 25 september 2017

Terpentinelucht in woning

Meppel - Bewoners van het Hofje alarmeerden vanavond de brandweer nadat zij in hun woning een terpentinelucht roken.

De brandweer heeft met honderden liters water het riool doorgespoten ...

Lees verder
maandag 25 september 2017

Arrestatie bij inval in hennepkwekerij

Meppel - Maandagmiddag heeft de politie een inval gedaan in een bedrijfspand aan het Groeneveld.

In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. Één persoon een 48-jarige man uit ...

Lees verder