Meppel - De activiteiten bij het Drukkerijmuseum werden tijdens de vierde Donderdag Meppeldag volop bezocht. Zowel binnen als buiten het museum waren activiteiten georganiseerd.

Buiten mochten kinderen hun eigen naam zetten en zelf afdrukken op een onderzetter en aan de knutseltafel konden ze hun creativiteit kwijt bij het maken van een eigen vlag.                      In het museum waren vrijwilligers aanwezig om de verschillende druktechnieken en de geschiedenis van de boekdrukkunst te vertellen. Tevens werden demonstraties gegeven. Iedere keer is het weer te merken dat het zelf papierscheppen indruk maakt , vooral als de jeugd een oorkonde krijgt...
Op de zeefdrukafdeling werd een demonstraties zeefdrukken gehouden. De kinderen konden bij de kinderdrukkerij onder begeleiding marmeren.

Voor de jeugd waren twee speurtochten door het museum uitgezet. Bij de juiste oplossing kreeg iedereen een cadeautje.  Natuurlijk konden bezoekers ook de Nijntje expositie bezoeken. Zowel voor de jeugd als volwassenen is deze expo zeer in trek.

 

 

Laatste nieuws:

zondag 17 december 2017

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

Ruinerwold - Bij een eenzijdig ongeval op de Wolddijk bij Ruinerwold, is zaterdagnacht een automobilist ernstig gewond geraakt. De 23-jarige man uit Ruinen verloor door onbekende oorzaak de ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

Auto botst tegen boom door gladheid

Scheerwolde - Zaterdagavond om 21.45 uur is een automobilist met zijn voertuig tegen een boom gebotst op de Steenwijkerdiep-Noord.

Door de gladheid verloor de automobilist  de macht over het ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

​Asbest vrijgekomen bij schuurbrand

Nijeveen - Bij een schuurbrand in de Julianastraat is zaterdagavond asbest vrijgekomen.

De schuur stond achter een woning welke momenteel gesloopt wordt. Hoe de brand is ontstaan is nog niet ...

Lees verder