Meppel - Op vrijdag 6 oktober jl. heeft wethouder Roelof Pieter Koning de rotonde aan de Nieuwe Nijeveense weg officieel geopend. Dat deed hij door symbolisch een laatste keer met een wals een rondje op de nieuwe rotonde te rijden. De werkzaamheden zijn direct na de zomervakantie gestart en nu is de rotonde dus klaar voor gebruik.

Op de Nieuwe Nijeveenseweg werd ter hoogte van de wijk Nieuwveense Landen te hard gereden door weggebruikers. Daarnaast was Nijeveen op de fiets niet rechtstreeks bereikbaar vanuit de wijk. Om dit op te lossen zijn naast de aanleg van de rotonde nog een aantal verkeerskundige maatregelen getroffen.


Wethouder Roelof Pieter Koning: “Met de aanleg van de rotonde en de andere maatregelen vergroten we de verkeersveiligheid rond Nieuwveense Landen. De snelheid gaat omlaag en we creëren een veilige fietsoversteek. Beide zijn wensen vanuit de wijk.”


Diverse verkeersmaatregelen
Ter hoogte van de weg de Omslag –aan de noordkant van Nieuwveense Landen- is de rotonde en het vrij liggende fietspad aangelegd. Deze maatregelen werken snelheidsremmend. Hiermee is een veilige fietsverbinding én oversteekplaats gerealiseerd tussen Nieuwveense Landen en Nijeveen aan de noordkant van de Nijeveensebuurt. Ter hoogte van de Zeefdruk is een dubbele drempel gerealiseerd om ook bij deze aansluiting de snelheid te remmen. Op termijn zal de aansluiting verdwijnen. Deze blijft enkel open zolang dit nog nodig is ten behoeve van bouwverkeer. Hierdoor zijn er alternatieven qua ontsluiting voor het (bouw)verkeer.


Opheffen eenrichtingsverkeer en invoeren 30 km zone
In de wijk zelf volgen ook aanvullende maatregelen. Het betreft het opheffen van het eenrichtingsverkeer en de invoering van een algemene 30 km zone. Het opheffen van het eenrichtingsverkeer is gebeurd. De invoering van een algemene 30 km zone volgt zo spoedig mogelijk. Beide maatregelen zijn in lijn met de oorspronkelijke plannen voor de wijk. De maatregelen sluiten aan bij de wensen van de bewoners.

Laatste nieuws:

dinsdag 17 oktober 2017

37-jarige verdachte aangehouden in onderzoek Hoogeveen

Hoogeveen - Op maandag 16 oktober is een 37-jarige verdachte in het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van Sharleyne uit Hoogeveen, aangehouden.

De verdachte zal voorgeleid worden aan ...

Lees verder
maandag 16 oktober 2017

Meppelse Beau Potman ontvangt award voor 'Beste jonge creator'

Meppel - De 15 jarige Meppelse Beau Potman heeft tijdens de Belgian Tube Days in Antwerpen een award in ontvangst genomen voor ‘Beste jongste creator’.  Dit Nederlands YouTube idool met de naam ...

Lees verder
zondag 15 oktober 2017

Meisje uit Hoogeveen dood aangetroffen in auto

Assen - Bij het politiebureau aan de Balkengracht in Assen hebben agenten zaterdagavond een overleden kind, vermoedelijk een 12-jarig meisje uit de gemeente Hoogeveen, aangetroffen in een auto. ...

Lees verder