vrijdag 22 juli 2011

Aanhoudingen in het uitgaansleven
Meppel – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op het Prinsenplein in Meppel diverse verdachten aangehouden. 3 Mannen (een 24-jarige uit Groningen, een 20-jarige uit Hoogezand en een 21-jarige uit Assen) waren betrokken bij een vechtpartij met een 19-jarige inwoner uit Meppel. De 19-jarige was buiten bewustzijn toen de politie ter plaatse was. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De 3 mannen zijn overgedragen aan de KMAR aangezien het militairen betreft. Tijdens deze aanhouding is tevens een 17-jarige inwoner uit Meppel aangehouden. De jongeman hield zich hinderlijk op en wilde de vorderingen van de politie herhaaldelijk niet opvolgen. Hierop werd hij uiteindelijk aangehouden. Tijdens zijn aanhouding trapte hij een 27-jarige agente hard in de buik. De agente is voor observatie naar het ziekenhuis overgebracht en heeft aangifte gedaan.

Later in de nacht vond in een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein een vechtpartij plaats waarbij een 21-jarige verdachte een bezoeker met een glas tegen het hoofd sloeg. Het slachtoffer (leeftijd en woonplaats onbekend) raakte hierdoor gewond aan zijn hoofd. De verdachte kon buiten het pand op aanwijzigen van getuigen worden aangehouden en wordt nader verhoord. Het slachtoffer is voor controle naar de huisartsen post gegaan.
 

Politie houdt man aan na vernieling ruit
Meppel – Donderdagavond heeft de politie een 26-jarige man uit Staphorst aangehouden nadat hij van een winkel een ruit had vernield. Diverse getuigen konden de verdachte aanwijzen waarop hij werd aangehouden. De man is voor een nader onderzoek ingesloten.
 

Grasmaaier gestolen
Uffelte – In de nacht van woensdag op donderdag is uit een afgesloten schuur aan de Rijksweg in Uffelte een volautomatische grasmachine gestolen. De dader(s) verschafte(n) zich toegang door het slot dat op de deur zat te verwijderen.
 

Buschauffeur beroofd
Zwolle – Op de kruising Waallaan / Rijnlaan is donderdagavond rond 23.05 uur een buschauffeur  van de lijndienstbus van Synthus beroofd. Onder afdreiging van een mes, door een man met een getinte huidskleur, moest hij de kassalade met inhoud afgeven. De man is naar schatting tussen de 15 en 20 jaar oud, heeft zwart haar en droeg bij de beroving witte bovenkleding. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband kan houden met deze beroving wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan  Bel M. via 0800-7000. Een soortgelijke beroving vond plaats op vrijdagmorgenvroeg 15 juli op de Merwedelaan. Naar de beroving wordt een onderzoek ingesteld.


Gewond bij aanrijding
Zwolle – Donderdagmiddag is een 81-jarige man uit Kampen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Heinoseweg. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij zat naast een 51-jarige autobestuurder uit Kampen, die te laat zag dat voor hem -in de richting Zwolle- rijdende auto’s vaart minderen / tot stilstand kwamen om af te slaan naar een tankstation. Hij botste tegen de auto van een 50-jarige man uit Hellendoorn. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.


Aangehouden na straatroof
Zwolle – Een 34-jarighe Zwollenaar is donderdagmiddag aangehouden en ingesloten voor straatroof. Kort daarvoor had hij op de Terborchstraat, bij een 71-jarige vrouw uit Bennebroek, twee kettinkjes van haar nek getrokken. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen aan haar nek op. De man ging er vandoor door in een gereedstaande auto stappen. Die auto werd later in het centrum van de stad aangetroffen en leidde tot de aanhouding van de Zwollenaar. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.


Aangehouden voor mishandeling
Zwolle – Donderdagavond is een 44-jarige Zwollenaar aangehouden en ingesloten voor mishandeling. Op de Nijverheidsstraat had hij een 48-jarige plaatsgenote geslagen en in het gezicht gekrabd. De twee, die elkaar kennen,  hadden kennelijk onenigheid gekregen. Tegen de man wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.


Onder invloed
Zwolle - Een 38-jarige automobilist uit Zwolle is donderdagavond aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Harm Smeengekade bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 490 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij de controle op deze locatie werd 40 bestuurders een blaastest afgenomen.

Laatste nieuws:

zondag 29 november 2015

Fietser gewond na botsing met auto

Rouveen - Op de Oude Rijksweg in Rouveen heeft in de nacht van zaterdag op  zondag een aanrijding plaats gevonden tussen een personenauto en een fietser.

De fietser is direct na het ongeval ...

Lees verder
zondag 29 november 2015

Sinterklaas neemt nieuw Grote Boek in ontvangst bij Drukkerijmuseum

Meppel - Zaterdagmiddag bracht Sinterklaas een bezoek aan het Drukkerijmuseum in Meppel om zijn nieuwe 'Grote Boek' in ontvangst te nemen.  Het oude 'Grote Boek van de Sinterklaas' was bijna ...

Lees verder
zaterdag 28 november 2015

Tuingereedschap gestolen in Staphorst

Staphorst - In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 november is aan d'Olde Dijk in Staphorst op twee verschillende locaties allerlei tuingereedschap gestolen. 
De politie onderzoekt de ...

Lees verder