Zwartsluis - Een Friese tjalk die voor onderhoud  op een scheepswerf lag heeft maandagavond grote schade opgelopen door een brand. Mensen die naast het schip in de werf lagen zagen plots rook uit het schip komen, waarop direct alarm werd geslagen. Eerder vandaag waren er werkzaamheden verricht aan het skûtsje wat kan leiden tot de mogelijke oorzaak van de brand.

Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt werden ingezet om de brand te bestrijden. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand aan boord van het honderd jaar oude voormalige vrachtschip. De brand, die voornamelijk woedde in het vooronder, heeft flinke schade veroorzaakt. Om de brand goed te kunnen blussen moest de brandweer delen van de betimmering wegbreken.

Op de werf waren eerder vandaag nieuwe delen in de romp gelast. Bij deze werkzaamheden worden diverse controles gehouden op het mogelijk ontstaan van brandjes. Voordat het bedrijf ging sluiten heeft men nog een laatste controle uitgevoerd en werden er geen bijzonderheden  ontdekt. 

Foto's en video: Henry Wallinga© - HW-Fotografie

 

Laatste nieuws:

dinsdag 17 oktober 2017

37-jarige verdachte aangehouden in onderzoek Hoogeveen

Hoogeveen - Op maandag 16 oktober is een 37-jarige verdachte in het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van Sharleyne uit Hoogeveen, aangehouden.

De verdachte zal voorgeleid worden aan ...

Lees verder
maandag 16 oktober 2017

Meppelse Beau Potman ontvangt award voor 'Beste jonge creator'

Meppel - De 15 jarige Meppelse Beau Potman heeft tijdens de Belgian Tube Days in Antwerpen een award in ontvangst genomen voor ‘Beste jongste creator’.  Dit Nederlands YouTube idool met de naam ...

Lees verder
zondag 15 oktober 2017

Meisje uit Hoogeveen dood aangetroffen in auto

Assen - Bij het politiebureau aan de Balkengracht in Assen hebben agenten zaterdagavond een overleden kind, vermoedelijk een 12-jarig meisje uit de gemeente Hoogeveen, aangetroffen in een auto. ...

Lees verder