Zwartsluis - Een Friese tjalk die voor onderhoud  op een scheepswerf lag heeft maandagavond grote schade opgelopen door een brand. Mensen die naast het schip in de werf lagen zagen plots rook uit het schip komen, waarop direct alarm werd geslagen. Eerder vandaag waren er werkzaamheden verricht aan het skûtsje wat kan leiden tot de mogelijke oorzaak van de brand.

Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt werden ingezet om de brand te bestrijden. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand aan boord van het honderd jaar oude voormalige vrachtschip. De brand, die voornamelijk woedde in het vooronder, heeft flinke schade veroorzaakt. Om de brand goed te kunnen blussen moest de brandweer delen van de betimmering wegbreken.

Op de werf waren eerder vandaag nieuwe delen in de romp gelast. Bij deze werkzaamheden worden diverse controles gehouden op het mogelijk ontstaan van brandjes. Voordat het bedrijf ging sluiten heeft men nog een laatste controle uitgevoerd en werden er geen bijzonderheden  ontdekt. 

Foto's en video: Henry Wallinga© - HW-Fotografie

 

Laatste nieuws:

zondag 17 december 2017

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

Ruinerwold - Bij een eenzijdig ongeval op de Wolddijk bij Ruinerwold, is zaterdagnacht een automobilist ernstig gewond geraakt. De 23-jarige man uit Ruinen verloor door onbekende oorzaak de ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

Auto botst tegen boom door gladheid

Scheerwolde - Zaterdagavond om 21.45 uur is een automobilist met zijn voertuig tegen een boom gebotst op de Steenwijkerdiep-Noord.

Door de gladheid verloor de automobilist  de macht over het ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

​Asbest vrijgekomen bij schuurbrand

Nijeveen - Bij een schuurbrand in de Julianastraat is zaterdagavond asbest vrijgekomen.

De schuur stond achter een woning welke momenteel gesloopt wordt. Hoe de brand is ontstaan is nog niet ...

Lees verder