In Isala komen jaarlijks ongeveer 1.700 vrouwen op de Mammapolikliniek voor onderzoek naar een afwijking in de borst. Daarvan krijgen ongeveer 450 vrouwen de diagnose borstkanker of het voorstadium van borstkanker. Chirurg-oncoloog Eva Noorda en radiotherapeut-oncoloog Ellen Roeloffzen: ‘De ontwikkelingen van borstkankerzorg gaan heel snel en de behandelmogelijkheden kunnen voor iedere patiënt anders zijn. Om behandeling op maat en volgens de laatste inzichten mogelijk te maken, zetten we ons dagelijks in met ons toegewijde multidisciplinaire team.’ Meer hierover tijdens de Publieksacademie op 31 oktober. Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl.

De lezing start op 31 oktober om 19.30 uur in Rabo Theater De Meenthe, Stationsplein 1 in Steenwijk. Inloop vanaf 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Gratis plaatsbewijzen reserveren kan online via www.demeenthe.nl of de theaterkassa (0521) 51 40 04.


Sprekers
De sprekers op deze avond zijn chirurg-oncoloog Eva Noorda en radiotherapeut-oncoloog Ellen Roeloffzen. Beide werken in Isala Oncologisch centrum en zijn in de dagelijkse praktijk betrokken bij zorg rondom borstkanker. Tijdens de lezing blikken de sprekers terug op de borstkankerzorg een aantal jaren geleden en geven zij inzicht in de huidige borstkankerzorg.

In de lobby staan vertegenwoordigers van nazorgcentrum IntermeZZo en Borstkankervereniging Nederland.

 

​Publieksacademie
Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Isala Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers of andere medewerkers van het ziekenhuis te ontmoeten. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Rabo Theater De Meenthe, Steenwijker Courant en Meppeler Courant.

Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl.

Laatste nieuws:

zondag 17 december 2017

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

Ruinerwold - Bij een eenzijdig ongeval op de Wolddijk bij Ruinerwold, is zaterdagnacht een automobilist ernstig gewond geraakt. De 23-jarige man uit Ruinen verloor door onbekende oorzaak de ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

Auto botst tegen boom door gladheid

Scheerwolde - Zaterdagavond om 21.45 uur is een automobilist met zijn voertuig tegen een boom gebotst op de Steenwijkerdiep-Noord.

Door de gladheid verloor de automobilist  de macht over het ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

​Asbest vrijgekomen bij schuurbrand

Nijeveen - Bij een schuurbrand in de Julianastraat is zaterdagavond asbest vrijgekomen.

De schuur stond achter een woning welke momenteel gesloopt wordt. Hoe de brand is ontstaan is nog niet ...

Lees verder