In Isala komen jaarlijks ongeveer 1.700 vrouwen op de Mammapolikliniek voor onderzoek naar een afwijking in de borst. Daarvan krijgen ongeveer 450 vrouwen de diagnose borstkanker of het voorstadium van borstkanker. Chirurg-oncoloog Eva Noorda en radiotherapeut-oncoloog Ellen Roeloffzen: ‘De ontwikkelingen van borstkankerzorg gaan heel snel en de behandelmogelijkheden kunnen voor iedere patiënt anders zijn. Om behandeling op maat en volgens de laatste inzichten mogelijk te maken, zetten we ons dagelijks in met ons toegewijde multidisciplinaire team.’ Meer hierover tijdens de Publieksacademie op 31 oktober. Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl.

De lezing start op 31 oktober om 19.30 uur in Rabo Theater De Meenthe, Stationsplein 1 in Steenwijk. Inloop vanaf 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Gratis plaatsbewijzen reserveren kan online via www.demeenthe.nl of de theaterkassa (0521) 51 40 04.


Sprekers
De sprekers op deze avond zijn chirurg-oncoloog Eva Noorda en radiotherapeut-oncoloog Ellen Roeloffzen. Beide werken in Isala Oncologisch centrum en zijn in de dagelijkse praktijk betrokken bij zorg rondom borstkanker. Tijdens de lezing blikken de sprekers terug op de borstkankerzorg een aantal jaren geleden en geven zij inzicht in de huidige borstkankerzorg.

In de lobby staan vertegenwoordigers van nazorgcentrum IntermeZZo en Borstkankervereniging Nederland.

 

​Publieksacademie
Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Isala Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers of andere medewerkers van het ziekenhuis te ontmoeten. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Rabo Theater De Meenthe, Steenwijker Courant en Meppeler Courant.

Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl.

Laatste nieuws:

dinsdag 17 oktober 2017

37-jarige verdachte aangehouden in onderzoek Hoogeveen

Hoogeveen - Op maandag 16 oktober is een 37-jarige verdachte in het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van Sharleyne uit Hoogeveen, aangehouden.

De verdachte zal voorgeleid worden aan ...

Lees verder
maandag 16 oktober 2017

Meppelse Beau Potman ontvangt award voor 'Beste jonge creator'

Meppel - De 15 jarige Meppelse Beau Potman heeft tijdens de Belgian Tube Days in Antwerpen een award in ontvangst genomen voor ‘Beste jongste creator’.  Dit Nederlands YouTube idool met de naam ...

Lees verder
zondag 15 oktober 2017

Meisje uit Hoogeveen dood aangetroffen in auto

Assen - Bij het politiebureau aan de Balkengracht in Assen hebben agenten zaterdagavond een overleden kind, vermoedelijk een 12-jarig meisje uit de gemeente Hoogeveen, aangetroffen in een auto. ...

Lees verder