Zwolle - Tijdens het wisselen van rijstroken zijn vrijdagmiddag op de A28 twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de ene auto kon zijn voertuig na het ongeval nog in bedwang houden en aan de kant parkeren. De andere bestuurster lukte dit niet en kwam uiteindelijk met haar zwaar gehavende auto in de berm tot stilstand. Een derde voertuig raakte beschadigd door rondvliegende brokstukken.

Politie, brandweer en ambulance waren allen snel ter plaatse om hulp te verlenen. Na een korte controle door ambulancepersoneel kon de bestuurster van de totaal vernielde Toyota Aygo zelf uit de auto stappen en plaatsnemen in een ambulance. Dit betekende dat er voor de brandweer geen taken meer waren, waarop zij weer terugkeerden naar de kazerne. De bestuurder van de Opel Corsa bleef ongedeerd en deed ondertussen een verklaring aan de agenten. De derde partij kon na het uitwisselen van de contactgegevens zijn weg weer vervolgen.

Na een controle door het ambulancepersoneel bleek dat de vrouw geen verdere behandeling nodig was. Zij hield slechts wat pijn aan haar hoofd over. Ondertussen was bergingsbedrijf Wolves al in actie gekomen om de twee voertuigen te bergen. Allereerst werd de snelweg vrijgemaakt, om zo de inmiddels gegroeide file van ruim tien kilometer niet verder te laten oplopen. Na deze klus kon de rijstrook, die tijdelijk was afgesloten, weer worden vrijgegeven en kreeg het verkeer weer ruim baan. De berging van het andere voertuig vond plaats vanaf de parallelweg.

Foto's en video: Henry Wallinga© - HW-Fotografie

Laatste nieuws:

zondag 17 december 2017

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

Ruinerwold - Bij een eenzijdig ongeval op de Wolddijk bij Ruinerwold, is zaterdagnacht een automobilist ernstig gewond geraakt. De 23-jarige man uit Ruinen verloor door onbekende oorzaak de ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

Auto botst tegen boom door gladheid

Scheerwolde - Zaterdagavond om 21.45 uur is een automobilist met zijn voertuig tegen een boom gebotst op de Steenwijkerdiep-Noord.

Door de gladheid verloor de automobilist  de macht over het ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

​Asbest vrijgekomen bij schuurbrand

Nijeveen - Bij een schuurbrand in de Julianastraat is zaterdagavond asbest vrijgekomen.

De schuur stond achter een woning welke momenteel gesloopt wordt. Hoe de brand is ontstaan is nog niet ...

Lees verder