Meppel - De Kopperprent 2018 is maandagmorgen onder grote belangstelling van genodigden, belangstellenden en regionale media onthuld en uitgereikt. Traditiegetrouw werd op de eerste maandag na Driekoningen een kopperprent uitgereikt in het enige Meppeler museum. De prent is een traditie in de grafische wereld, de overhandiging luidt het nieuwe werkjaar in. Deze Kopperprent is alweer de veertiende prent dat door het Drukkerijmuseum is uitgebracht.

Onthuld door voorzitter Stein van Ittersum van het stichtingsbestuur van het Drukkerijmuseum en door hem uitgereikt aan wethouder van Zwolle dhr. J.Brink van Onderwijs en Cultuur.
Hierna is de prent uitgereikt aan de ontwerpster Alysia Bonte, leerling van MBO opleiding Media Vormgever bij Landstede te Zwolle.

De Kopperprent is op ambachtelijke wijze tot stand gekomen en Alysia is bijgestaan door vrijwilligers van de zeefdrukafdeling van het museum.

 

Voorzitter S.van Ittersum heette iedereen van harte welkom waarna hij als eerste een terugblik gaf op het afgelopen jaar.
Positieve cijfers ten aanzien van de bezoekersaantallen, de exposities, de plannen t.a.v. de audiotour en de veranderingen in het museum waren daarbij de hoofdpunten. Tevens werden de vrijwilligers van het Drukkerijmuseum bedankt voor hun tomeloze inzet.
Tevens werd ingegaan op de totstandkoming van de Kopperprent en de achterliggende gedacht achter het ontwerp.
De tekst is geschreven door voormalige Meppeler stadsdichter Gerrit Barbé, wie helaas verstek moest laten gaan.

Co Nagelkerke, bestuurslid PR, kreeg hierna het woord en werd door hem de techniek van het zeefdrukken uitgelegd en de verschillende stadia naar het uiteindelijke resultaat. Nadat de prent uitgereikt werden en de nodige foto's geschoten waren was het woord aan de wethouder J.Brink.

Natuurlijk werd er getoost op het afgelopen jaar en op het komende jaar na de uitreiking, waarna het officiële gedeelte afgelopen was. De genodigden en andere belangstellenden mochten de afdelingen in het museum bezoeken.

Als dank voor haar inzet en ontwerp kreeg Alysia een workshop zeefdrukken aangeboden door de afdeling zeefdrukken.

Laatste nieuws:

donderdag 18 januari 2018

Storm en wateroverlast: wie bel je dan?

Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere ...

Lees verder
woensdag 17 januari 2018

A28 afgesloten door vrachtwagenbrand

De Wijk - Vanwege brand in de oplegger van een melkwagen is de A28 tussen Knooppunt Lankhorst en De Wijk afgesloten.

De brand ontstond door het vastlopen van de remmen. 
De linkerrijstrook is ...

Lees verder
dinsdag 16 januari 2018

Massale opkomst taxatiedag bij Drukkerijmuseum Meppel

Meppel - Dinsdag 16 januari werd in de Houwinkzaal van het Drukkerijmuseum de gratis MPO taxatiedag gehouden.
Deze dag kon men postzegels, munten, biljetten, ansichtkaarten en onderscheidingen ...

Lees verder