Regio - WhatsApp-groepen in Meppel, Zwolle en omstreken stappen over naar speciale buurtpreventie app.

Buurtpreventie Zwolle en Buurtpreventie Meppel hebben ervoor gekozen om bestaande buurtWhatsApp groepen in Meppel en Zwolle en omstreken over te zetten naar de Veiligebuurt app. Hiermee willen de buurtpreventieteams zorgen voor een verbeterde buurtveiligheid. De Veiligebuurt app maakt buurtpreventie eenvoudiger door barrières en belemmeringen van WhatsApp buurtgroepen weg te nemen. Veel wijken in Nederland besloten om deze reden eerder al over te stappen naar de app die speciaal is ontwikkeld om bewoners te verbinden met elkaar en met bijvoorbeeld wijkagenten.


De onnodige notificaties in buurtWhatsApp
Steeds meer bewoners in bekommeren zich om de veiligheid in de buurt. Denk aan buurtpreventie en buurtWhatsApp groepen. Dergelijke initiatieven hebben al goede resultaten opgeleverd, zoals tot 50% minder inbraken en meer buurtcontact. Echter kleven er ook nadelen uit het gebruik van buurtWhatsApp groepen. Iedere buur heeft andere behoeftes en dat leidt soms tot irritaties. "Een vermiste kat, of als je een duimpje verstuurt, komt bij zo'n 200 mensen binnen met notificatie. Daar zit niet iedereen op te wachten en dit legde veel druk bij de beheerders", zegt de oprichter van Buurtpreventie Meppel Alex Wever. “We merkten dat mensen daardoor de buurtWhatsApp verlieten of de notificaties uitzetten. Dit maakt de effectiviteit minder en dat was voor ons reden om te kijken naar betere alternatieven”.

 

Speciaal ontwikkelde Veiligebuurt app
Buurtpreventie Zwolle en Buurtpreventie Meppel besloten om over te stappen naar de Veiligebuurt app. Dit is een speciaal voor buurtpreventie ontwikkelde app. “Het grote voordeel hiervan is dat bewoners zelf aangeven wat ze willen weten uit de buurt en dat meldingen apart worden gemaakt en gesloten. Dit voorkomt onnodige berichten en spam”, volgens Buurtpreventie Zwolle. Een ander voordeel is dat buren geen 06-nummer hoeven. De verwachting is dat hierdoor het aantal deelnemers ook aanzienlijk zal toenemen in de verschillende buurtgroepen.

 

Positief
Veiligebuurt is erg blij met deze massale overstap, zo stelt oprichter Tim van Belkom. “Dit is voor ons het bewijs dat de Veiligebuurt app steeds beter wordt en duidelijk meer voordelen biedt. We gaan er van uit dat dit het spreekwoordelijke eerste schaap over de dam is en dat alle overige groepen snel zullen volgen”.

Bewoners kunnen zichzelf heel eenvoudig aanmelden voor de Veiligebuurt-app groep in hun buurt. Telefoonnummers uitwisselen is niet nodig, je meldt je aan met je postcode en zit dan direct in de juiste buurtgroep.


Meer informatie
Voor meer informatie www.veiligebuurt.nl en op www.buurtpreventiemeppel.nl
 

Laatste nieuws:

zondag 17 december 2017

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

Ruinerwold - Bij een eenzijdig ongeval op de Wolddijk bij Ruinerwold, is zaterdagnacht een automobilist ernstig gewond geraakt. De 23-jarige man uit Ruinen verloor door onbekende oorzaak de ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

Auto botst tegen boom door gladheid

Scheerwolde - Zaterdagavond om 21.45 uur is een automobilist met zijn voertuig tegen een boom gebotst op de Steenwijkerdiep-Noord.

Door de gladheid verloor de automobilist  de macht over het ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

​Asbest vrijgekomen bij schuurbrand

Nijeveen - Bij een schuurbrand in de Julianastraat is zaterdagavond asbest vrijgekomen.

De schuur stond achter een woning welke momenteel gesloopt wordt. Hoe de brand is ontstaan is nog niet ...

Lees verder