Burgemeester Korteland en wethouder Kralle van de gemeente Staphorst hebben vrijdag 6 oktober de militaire oefening van de luchtmobiele brigade bezocht. De oefening, genaamd Wolfpack, vindt plaats tussen het militaire oefenterrein bij Havelte en Zwolle en duurt twee weken.

Op 4, 5 en 6 oktober vond de oefening plaats op het grondgebied van de gemeenten Meppel, Steenwijkerland en Staphorst.

Burgemeester Korteland en wethouder Krale van Staphorst waren uitgenodigd om een kijkje te nemen. ’s Ochtends werden zij ontvangen op de commandopost. Deze was ingericht in de schuur van de heer Dunnink aan de Staphorster Grote Stouwe. Hier kregen de burgemeester en de wethouder informatie, waarna ze vervolgens het veld in mochten om de oefening van dichtbij mee te maken.

De militairen zijn aanwezig met wielvoertuigen en ze maken gebruik van oefenmunitie. Het schieten met mitrailleurs kan geluidsoverlast geven. De militairen begeven zich in principe alleen op openbare wegen, paden en terreinen buiten de bebouwde kom. Het betreden van eigen weg of privé terrein vindt uitsluitend plaats na toestemming van de eigenaar.

Laatste nieuws:

zondag 17 december 2017

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

Ruinerwold - Bij een eenzijdig ongeval op de Wolddijk bij Ruinerwold, is zaterdagnacht een automobilist ernstig gewond geraakt. De 23-jarige man uit Ruinen verloor door onbekende oorzaak de ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

Auto botst tegen boom door gladheid

Scheerwolde - Zaterdagavond om 21.45 uur is een automobilist met zijn voertuig tegen een boom gebotst op de Steenwijkerdiep-Noord.

Door de gladheid verloor de automobilist  de macht over het ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

​Asbest vrijgekomen bij schuurbrand

Nijeveen - Bij een schuurbrand in de Julianastraat is zaterdagavond asbest vrijgekomen.

De schuur stond achter een woning welke momenteel gesloopt wordt. Hoe de brand is ontstaan is nog niet ...

Lees verder