Burgemeester Korteland en wethouder Kralle van de gemeente Staphorst hebben vrijdag 6 oktober de militaire oefening van de luchtmobiele brigade bezocht. De oefening, genaamd Wolfpack, vindt plaats tussen het militaire oefenterrein bij Havelte en Zwolle en duurt twee weken.

Op 4, 5 en 6 oktober vond de oefening plaats op het grondgebied van de gemeenten Meppel, Steenwijkerland en Staphorst.

Burgemeester Korteland en wethouder Krale van Staphorst waren uitgenodigd om een kijkje te nemen. ’s Ochtends werden zij ontvangen op de commandopost. Deze was ingericht in de schuur van de heer Dunnink aan de Staphorster Grote Stouwe. Hier kregen de burgemeester en de wethouder informatie, waarna ze vervolgens het veld in mochten om de oefening van dichtbij mee te maken.

De militairen zijn aanwezig met wielvoertuigen en ze maken gebruik van oefenmunitie. Het schieten met mitrailleurs kan geluidsoverlast geven. De militairen begeven zich in principe alleen op openbare wegen, paden en terreinen buiten de bebouwde kom. Het betreden van eigen weg of privé terrein vindt uitsluitend plaats na toestemming van de eigenaar.

Laatste nieuws:

dinsdag 17 oktober 2017

37-jarige verdachte aangehouden in onderzoek Hoogeveen

Hoogeveen - Op maandag 16 oktober is een 37-jarige verdachte in het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van Sharleyne uit Hoogeveen, aangehouden.

De verdachte zal voorgeleid worden aan ...

Lees verder
maandag 16 oktober 2017

Meppelse Beau Potman ontvangt award voor 'Beste jonge creator'

Meppel - De 15 jarige Meppelse Beau Potman heeft tijdens de Belgian Tube Days in Antwerpen een award in ontvangst genomen voor ‘Beste jongste creator’.  Dit Nederlands YouTube idool met de naam ...

Lees verder
zondag 15 oktober 2017

Meisje uit Hoogeveen dood aangetroffen in auto

Assen - Bij het politiebureau aan de Balkengracht in Assen hebben agenten zaterdagavond een overleden kind, vermoedelijk een 12-jarig meisje uit de gemeente Hoogeveen, aangetroffen in een auto. ...

Lees verder