Steenwijk - Brandweerlieden hebben vanochtend een buitenwand van jongerencentrum De Buze in Steenwijk gesloopt om een brand te kunnen blussen. De brand was ontstaan tijdens werkzaamheden.

De brand aan de Oostwijkstraat werd iets voor het middaguur gemeld bij de hulpdiensten. Het vuur zou zijn ontstaan bij werkzaamheden met een gasbrander. Aangezien de kazerne om de hoek staat, was de brandweer snel ter plaatse. 

Om het vuur goed te kunnen bestrijden werd een deel van de buitenwand van het gebouw gesloopt. Dit had als gevolg dat de schade aan de buitenkant uiteindelijk groter was dan binnen. 

De brandweer van Steenwijk werd met een tankwagen nog geassisteerd vanuit Havelte. Dit omdat de brand in het centrum woedde en hier niet altijd voldoende water beschikbaar is. Het water uit de tankwagen hoefde echter niet gebruikt te worden.

Foto's; Parcival Koopman

Laatste nieuws:

zaterdag 18 november 2017

Vrouw (39) aangehouden in verband met moord op Halil Erol uit Steenwijk in 2010

Steenwijk, Groningen - In het onderzoek naar de moord op Halil Erol uit 2010 is op vrijdagmorgen 17 november een 39-jarige inwoonster van Groningen aangehouden. De vrouw wordt verdacht van ...

Lees verder
donderdag 16 november 2017

Twee verdachten aangehouden na aantreffen peperspray en vuurwapen

Staphorst - Tijdens de politie surveillance kwamen donderdagmiddag agenten achter een voertuig te rijden. Bij controle van het kenteken bleek het voertuig onverzekerd te zijn. Het voertuig werd ...

Lees verder
zaterdag 11 november 2017

Brand in ondergrondse container

Meppel - Zaterdagmorgen moest de brandweer van Meppel uitrukken voor een containerbrand in de Merelstraat.

Door nog onbekende oorzaak had het afval in de ondergrondse container vlam gevat. De ...

Lees verder