Steenwijk - Brandweerlieden hebben vanochtend een buitenwand van jongerencentrum De Buze in Steenwijk gesloopt om een brand te kunnen blussen. De brand was ontstaan tijdens werkzaamheden.

De brand aan de Oostwijkstraat werd iets voor het middaguur gemeld bij de hulpdiensten. Het vuur zou zijn ontstaan bij werkzaamheden met een gasbrander. Aangezien de kazerne om de hoek staat, was de brandweer snel ter plaatse. 

Om het vuur goed te kunnen bestrijden werd een deel van de buitenwand van het gebouw gesloopt. Dit had als gevolg dat de schade aan de buitenkant uiteindelijk groter was dan binnen. 

De brandweer van Steenwijk werd met een tankwagen nog geassisteerd vanuit Havelte. Dit omdat de brand in het centrum woedde en hier niet altijd voldoende water beschikbaar is. Het water uit de tankwagen hoefde echter niet gebruikt te worden.

Foto's; Parcival Koopman

Laatste nieuws:

zondag 23 juli 2017

Burgers gaan op zoek naar vermiste inwoner van Staphorst

Staphorst - Burgers hebben voor zondagmiddag een oproep geplaatst om een zoekactie op touw te zetten voor de sinds gisteren vermiste Bert v/d Hoek uit Staphorst. (Blauw/grijze fiets. ...

Lees verder
zaterdag 22 juli 2017

Auto rijdt van talud op de A32 en crasht bij Steenwijk

Steenwijk - Een automobilist is zaterdagavond om 18.15 uur op de A32 de controle over zijn voertuig verloren en van het talud afgevlogen. De man schoot vervolgens rakelings achter een andere auto ...

Lees verder
zaterdag 22 juli 2017

Motorrijder gewond na uitwijken voor bronstig reebokje

Havelte - Vanochtend is een motorrijder gewond geraakt nadat hij op de Van Helomaweg moest uitwijken voor een bronstig reebokje.

Terwijl de motorrijder over de Van Helomaweg reed stak er ...

Lees verder