Meppel - Elke derde zaterdag van juni wordt er in Nederland stilgestaan bij de brandweermensen die zijn omgekomen tijdens hun inzet.

Tussen 12:00 en 15:00uur wordt er in Schaarsbergen bij het nationale monument een herdenkingsdienst gehouden. Bij het monument wordt om 14:00uur één minuut lang een ereteken gemaakt. Het ereteken wordt gevormd door 2 stralen water die elkaar op 10 meter hoogte raken. Brandweer Nederland heeft een verzoek gedaan om ook op brandweerposten in de rest van Nederland een ereteken te maken.

Bij het brandweerkorps van Meppel werd gehoor gegeven aan de oproep. De Jeugdbrandweer van Meppel had de eer om dit jaar het ereteken te maken.

Voor de brandweer is het herdenken van omgekomen collega's belangrijk. Het overlijden van brandweermensen tijdens de uitoefening van hun vak maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en brandweervrouw niet zonder risico's is. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de gelegenheid om samen de pijn rond het verlies te delen en te verwerken. De brandweer staat op deze dag ook stil bij het feit dat brandweermensen 24/7 klaar staan voor de samenleving. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven

Foto's: Parcival Koopman

Laatste nieuws:

zondag 17 december 2017

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

Ruinerwold - Bij een eenzijdig ongeval op de Wolddijk bij Ruinerwold, is zaterdagnacht een automobilist ernstig gewond geraakt. De 23-jarige man uit Ruinen verloor door onbekende oorzaak de ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

Auto botst tegen boom door gladheid

Scheerwolde - Zaterdagavond om 21.45 uur is een automobilist met zijn voertuig tegen een boom gebotst op de Steenwijkerdiep-Noord.

Door de gladheid verloor de automobilist  de macht over het ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

​Asbest vrijgekomen bij schuurbrand

Nijeveen - Bij een schuurbrand in de Julianastraat is zaterdagavond asbest vrijgekomen.

De schuur stond achter een woning welke momenteel gesloopt wordt. Hoe de brand is ontstaan is nog niet ...

Lees verder