Rouveen - Een pakketbezorger zag tijdens zijn dienst aan de Rechterensweg een stier in de sloot. De man aarzelde geen moment en belde met de alarmcentrale. Deze stuurde het brandweerkorps van Zwartsluis op pad om het dier weer aan wal te krijgen.

Het beest was ondertussen al met zijn derde baantje bezig toen de brandweer arriveerde. Een brandweerslang en een touw moesten samen met brute kracht de ingrediënten zijn om de toch aardig wat kilo’s wegende stier weer op het droge te krijgen. Ook de stier zelf mocht zijn best doen om uit de sloot te komen. Nadat een brandweerman de voorpoten goed gepositioneerd had kon de reddingsoperatie beginnen.  

Het beest was het hier in eerste instantie niet mee eens maar loeide uiteindelijk weer vrolijk toen hij weer in het weiland stond. Na het schoonmaken en het opruimen van de ingezette materialen keerde de brandweer weer terug naar de kazerne.

Foto's en video: Henry Wallinga© - HW-Fotografie

Laatste nieuws:

woensdag 28 juni 2017

Kelderboxen onder water in Hoogeveen

Hoogeveen – De brandweer moest er woensdagavond aan te pas komen om de onder gelopen kelderboxen aan de Ericalaan in Hoogeveen leeg te pompen.

De schade voor de flatbewoners is behoorlijk te ...

Lees verder
woensdag 28 juni 2017

Wateroverlast in Darp

Darp – Het korps van Havelte werd woensdagmiddag om 16.20 uur gealarmeerd voor een melding wateroverlast aan de Linthorst Homanstraat in Darp. Enkele slootjes in de straat waar het regenwater van ...

Lees verder
woensdag 28 juni 2017

Vrachtwagen gekanteld in Genemuiden

Genemuiden - Een vrachtwagen is woensdagmorgen op zijn kant in de sloot beland op de Polleboersweg in Genemuiden. De vrachtwagen kwam met een wiel in de zachte berm terecht, kantelde en belandde ...

Lees verder