Rouveen - Een pakketbezorger zag tijdens zijn dienst aan de Rechterensweg een stier in de sloot. De man aarzelde geen moment en belde met de alarmcentrale. Deze stuurde het brandweerkorps van Zwartsluis op pad om het dier weer aan wal te krijgen.

Het beest was ondertussen al met zijn derde baantje bezig toen de brandweer arriveerde. Een brandweerslang en een touw moesten samen met brute kracht de ingrediënten zijn om de toch aardig wat kilo’s wegende stier weer op het droge te krijgen. Ook de stier zelf mocht zijn best doen om uit de sloot te komen. Nadat een brandweerman de voorpoten goed gepositioneerd had kon de reddingsoperatie beginnen.  

Het beest was het hier in eerste instantie niet mee eens maar loeide uiteindelijk weer vrolijk toen hij weer in het weiland stond. Na het schoonmaken en het opruimen van de ingezette materialen keerde de brandweer weer terug naar de kazerne.

Foto's en video: Henry Wallinga© - HW-Fotografie

Laatste nieuws:

dinsdag 17 oktober 2017

37-jarige verdachte aangehouden in onderzoek Hoogeveen

Hoogeveen - Op maandag 16 oktober is een 37-jarige verdachte in het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van Sharleyne uit Hoogeveen, aangehouden.

De verdachte zal voorgeleid worden aan ...

Lees verder
maandag 16 oktober 2017

Meppelse Beau Potman ontvangt award voor 'Beste jonge creator'

Meppel - De 15 jarige Meppelse Beau Potman heeft tijdens de Belgian Tube Days in Antwerpen een award in ontvangst genomen voor ‘Beste jongste creator’.  Dit Nederlands YouTube idool met de naam ...

Lees verder
zondag 15 oktober 2017

Meisje uit Hoogeveen dood aangetroffen in auto

Assen - Bij het politiebureau aan de Balkengracht in Assen hebben agenten zaterdagavond een overleden kind, vermoedelijk een 12-jarig meisje uit de gemeente Hoogeveen, aangetroffen in een auto. ...

Lees verder