Rouveen - Een pakketbezorger zag tijdens zijn dienst aan de Rechterensweg een stier in de sloot. De man aarzelde geen moment en belde met de alarmcentrale. Deze stuurde het brandweerkorps van Zwartsluis op pad om het dier weer aan wal te krijgen.

Het beest was ondertussen al met zijn derde baantje bezig toen de brandweer arriveerde. Een brandweerslang en een touw moesten samen met brute kracht de ingrediënten zijn om de toch aardig wat kilo’s wegende stier weer op het droge te krijgen. Ook de stier zelf mocht zijn best doen om uit de sloot te komen. Nadat een brandweerman de voorpoten goed gepositioneerd had kon de reddingsoperatie beginnen.  

Het beest was het hier in eerste instantie niet mee eens maar loeide uiteindelijk weer vrolijk toen hij weer in het weiland stond. Na het schoonmaken en het opruimen van de ingezette materialen keerde de brandweer weer terug naar de kazerne.

Foto's en video: Henry Wallinga© - HW-Fotografie

Laatste nieuws:

zondag 17 december 2017

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

Ruinerwold - Bij een eenzijdig ongeval op de Wolddijk bij Ruinerwold, is zaterdagnacht een automobilist ernstig gewond geraakt. De 23-jarige man uit Ruinen verloor door onbekende oorzaak de ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

Auto botst tegen boom door gladheid

Scheerwolde - Zaterdagavond om 21.45 uur is een automobilist met zijn voertuig tegen een boom gebotst op de Steenwijkerdiep-Noord.

Door de gladheid verloor de automobilist  de macht over het ...

Lees verder
zaterdag 16 december 2017

​Asbest vrijgekomen bij schuurbrand

Nijeveen - Bij een schuurbrand in de Julianastraat is zaterdagavond asbest vrijgekomen.

De schuur stond achter een woning welke momenteel gesloopt wordt. Hoe de brand is ontstaan is nog niet ...

Lees verder