Rouveen - Een pakketbezorger zag tijdens zijn dienst aan de Rechterensweg een stier in de sloot. De man aarzelde geen moment en belde met de alarmcentrale. Deze stuurde het brandweerkorps van Zwartsluis op pad om het dier weer aan wal te krijgen.

Het beest was ondertussen al met zijn derde baantje bezig toen de brandweer arriveerde. Een brandweerslang en een touw moesten samen met brute kracht de ingrediënten zijn om de toch aardig wat kilo’s wegende stier weer op het droge te krijgen. Ook de stier zelf mocht zijn best doen om uit de sloot te komen. Nadat een brandweerman de voorpoten goed gepositioneerd had kon de reddingsoperatie beginnen.  

Het beest was het hier in eerste instantie niet mee eens maar loeide uiteindelijk weer vrolijk toen hij weer in het weiland stond. Na het schoonmaken en het opruimen van de ingezette materialen keerde de brandweer weer terug naar de kazerne.

Foto's en video: Henry Wallinga© - HW-Fotografie

Laatste nieuws:

woensdag 23 augustus 2017

Keukenbrand veroorzaakt enorme schade in woning

Zwartsluis - Een keukenbrand in een woning aan De Nieuwesluis heeft vannacht enorme schade veroorzaakt. De bewoners werden rond 05:00 uur opgeschrikt van glasgerinkel en merkten toen de brand op. ...

Lees verder
dinsdag 22 augustus 2017

Brand in afzuiginstallatie van Royal Buisman

Zwartsluis - Bij Royal Buisman aan de Zomerdijk is dinsdagmiddag brand ontstaan. De brand zou zijn ontstaan tijdens branden van suiker waarna de vlam in de afzuiginstallatie sloeg. ...

Lees verder
dinsdag 22 augustus 2017

N375 afgesloten vanwege ongeval

Ruinerwold - Vanwege een ongeval op de de N375 nabij Berghuizen is de N375 tussen de rotonde Ruinerwold/Meppel tot de rotonde bij Koekange/Oosteinde vanmiddag enige tijd afgesloten geweest.

Op ...

Lees verder