Rouveen - Een bestuurder van een klein bestelbusje is vanmiddag te water geraakt met zijn voertuig. De man reed op de onverharde Rienksweg in het buitengebied van Rouveen toen hij door onbekende oorzaak in het Rienkskanaal terecht kwam.

Het brandweerkorps van Staphorst en een duikploeg uit Zwolle waren samen met enkele politie-eenheden en een ambulanceteam met spoed onderweg naar het zandweggetje. Al snel kon de druk van de ketel toen duidelijk was dat de bestuurder, met slechts natte voeten, zelfstandig en ongedeerd aan de kant was gekomen.

De brandweereenheden konden daarom snel weer terugkeren naar de kazernes. Na een kort gesprek tussen de onfortuinlijke bestuurder en het medisch personeel bleek ook dat zij weer terug konden naar de ambulancepost. De politie handelde de zaak verder af. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft het busje uit het kanaal getrokken en afgevoerd.

Foto's en video: Henry Wallinga© - HW-Fotografie

Laatste nieuws:

woensdag 23 augustus 2017

Keukenbrand veroorzaakt enorme schade in woning

Zwartsluis - Een keukenbrand in een woning aan De Nieuwesluis heeft vannacht enorme schade veroorzaakt. De bewoners werden rond 05:00 uur opgeschrikt van glasgerinkel en merkten toen de brand op. ...

Lees verder
dinsdag 22 augustus 2017

Brand in afzuiginstallatie van Royal Buisman

Zwartsluis - Bij Royal Buisman aan de Zomerdijk is dinsdagmiddag brand ontstaan. De brand zou zijn ontstaan tijdens branden van suiker waarna de vlam in de afzuiginstallatie sloeg. ...

Lees verder
dinsdag 22 augustus 2017

N375 afgesloten vanwege ongeval

Ruinerwold - Vanwege een ongeval op de de N375 nabij Berghuizen is de N375 tussen de rotonde Ruinerwold/Meppel tot de rotonde bij Koekange/Oosteinde vanmiddag enige tijd afgesloten geweest.

Op ...

Lees verder