Rouveen - Een bestuurder van een klein bestelbusje is vanmiddag te water geraakt met zijn voertuig. De man reed op de onverharde Rienksweg in het buitengebied van Rouveen toen hij door onbekende oorzaak in het Rienkskanaal terecht kwam.

Het brandweerkorps van Staphorst en een duikploeg uit Zwolle waren samen met enkele politie-eenheden en een ambulanceteam met spoed onderweg naar het zandweggetje. Al snel kon de druk van de ketel toen duidelijk was dat de bestuurder, met slechts natte voeten, zelfstandig en ongedeerd aan de kant was gekomen.

De brandweereenheden konden daarom snel weer terugkeren naar de kazernes. Na een kort gesprek tussen de onfortuinlijke bestuurder en het medisch personeel bleek ook dat zij weer terug konden naar de ambulancepost. De politie handelde de zaak verder af. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft het busje uit het kanaal getrokken en afgevoerd.

Foto's en video: Henry Wallinga© - HW-Fotografie

Laatste nieuws:

woensdag 28 juni 2017

Kelderboxen onder water in Hoogeveen

Hoogeveen – De brandweer moest er woensdagavond aan te pas komen om de onder gelopen kelderboxen aan de Ericalaan in Hoogeveen leeg te pompen.

De schade voor de flatbewoners is behoorlijk te ...

Lees verder
woensdag 28 juni 2017

Wateroverlast in Darp

Darp – Het korps van Havelte werd woensdagmiddag om 16.20 uur gealarmeerd voor een melding wateroverlast aan de Linthorst Homanstraat in Darp. Enkele slootjes in de straat waar het regenwater van ...

Lees verder
woensdag 28 juni 2017

Vrachtwagen gekanteld in Genemuiden

Genemuiden - Een vrachtwagen is woensdagmorgen op zijn kant in de sloot beland op de Polleboersweg in Genemuiden. De vrachtwagen kwam met een wiel in de zachte berm terecht, kantelde en belandde ...

Lees verder