Meppel - Op de hoek van de Hoofdstraat met de Nieuwe Kerkstraat zit in een klein karakteristiek hoekpand het gezellige en knusse Kaasboetiek De Waag gevestigd. Dit jaar bestaan ze 25 jaar. Op 3 november 1992 zijn Peter en Sandra Timmerman deze kaaswinkel begonnen en al 25 jaar is men zelfstandig, niet aangesloten bij welke winkelformule dan ook. Een prestatie van formaat, gezien de landelijke crisis van de laatste jaren.

Het 25 jarig jubileum is groots gevierd op 3 én 4 november jl. Kwamen op vrijdag de echte Beemster kaasdragers naar Meppel, op zaterdag was medewerkster Lotte als Vrouw Antje verkleed. Klanten kregen een leuk presentje. Dit om hen te bedanken voor het vertrouwen en dat men als trouwe klant iedere keer weer de weg naar de knusse kaaswinkel weten te vinden. Klanten en collega winkeliers feliciteerden het ondernemersechtpaar met gelukwensen, bloemen en andere cadeaus. Draaiorgel de Parel speelde voor de winkel het lied ‘vrolijke verjaardag deuntjes’ om het jubileum extra glans te geven.

Kaasboetiek De Waag, is dé plek voor de lekkerste binnenlandse en buitenlandse kazen, ruime sortering vers gebrande noten en pinda’s, zuivel, tapas & chocolade producten en cadeauartikelen. Kenmerkend is de klantvriendelijkheid, de uitstekende productkennis, hoge graad van klantenservice en de warme persoonlijkheden van de eigenaren.

Peter en Sandra zijn beide begonnen met een baan in de supermarktbranche. Peter heeft hier vele diploma’s mogen halen en zijn vakkennis opgedaan. Zo was hij in deze tijd behalve kaasboer ook vis- en groenteboer. Het ondernemerschap lonkte nadat Peter niet verder kon groeien in deze branche.Hierdoor heeft hij de stap genomen om voor zich zelf te beginnen, waarbij zijn vrouw Sandra hem hier mee ondersteund heeft.

Zo’n 25 jaar geleden hebben Peter en Sandra de winkel overgenomen van Theo de Korte. In die tijd verkocht De Korte behalve kaas en andere zuivelproducten, ook nootjes, broodjes, vleeswaren en gegrilde kip. Vanaf het begin in 1992 is het assortiment gewijzigd naar de wensen van de klant. Voor suggesties  staat het ondernemers duo dus altijd open. Zo hebben zij op vraag van klanten Dekker stroopwafels en Deventer Koek in het assortiment opgenomen. Ieder jaar worden vele delicatesse- en kaasbeurzen in Nederland bezocht om de nieuwste en lekkerste producten in te kopen zodat het assortiment vernieuwend blijft.

In de jaren nadat Peter en Sandra de winkel overgenomen hebben,  is niet alleen het assortiment veranderd maar heeft de winkel zelf ook een metamorfose ondergaan. Echter de gezelligheid en het authentieke karakter van dit winkelpandje is blijven bestaan. De markante rode markiezen zijn vervangen door grotere fris groen met witte markiezen op de boven en beneden verdieping. En is er nieuwe reclame op de ramen en de gevel geplaatst.

Binnen in de winkel vonden ook de nodige verandering plaats. Als eerste winkel in Meppel is alle verlichting vervangen door LED verlichting. Eind 2014 is een nieuw energiezuinige koelvitrine geplaatst. De eisen die de eigenaren zelf gesteld hadden bij aankoop van dit meubel was dat alle producten in een afgesloten koelvitrine geplaatst moesten worden zonder dat iedereen bij de producten kon komen. De winkel is immers geen zelfbedieningswinkel. Men kreeg hiervoor onlangs de complimenten van de Keuringsdienst van Waren. Tegelijkertijd is ook het notenmeubel in dezelfde stijl als de koelvitrine geplaatst en is het assortiment noten flink uitgebreid. Nu de winkel afgelopen twee jaar geheel vernieuwd is, zijn Peter en Sandra erg tevreden met de veranderingen. Ook de klanten vinden de veranderingen erg prettig en complimenteren het duo meermaals. Sinds2 jaar is Lotte, die eerder bij De Waag stage gelopen heeft, voor de zaterdagmiddag als extra kracht aangenomen.

De winkel gelegen in de directe nabijheid van parkeerplaatsen en een overdekte parkeergarage, levert ook aan Meppeler horeca en middenstand.    Voor bedrijven en particulieren is het mogelijk om delicatessen- en kerstpakketten samen te stellen. Tevens zijn er cadeaubonnen te verkrijgen. Bezorging en vacuümmeren is in overleg mogelijk. De laatste jaren is Kaasboetiek De Waag veel te vinden op verschillende kerstmarkten.

Al vanaf 1979, dus zo’n 37 jaar, verkoopt de kaaswinkel op deze locatie Beemsterkaas. Eén van de oudste verkooppunten in het noorden van het land waar Beemster kaas wordt verkocht. Beemsterkaas wordt bereid in de CONO kaasmakerij in het hart van de  Beemster polder. CONO Kaasmakers is een boerencoöperatie en bestaat al meer dan honderd jaar en bereid kaas op ambachtelijke wijze, met echte aandacht voor mens, dier en milieu. Dankzij de traditionele werkwijze krijgt de kaas zijn unieke smaak en smedigheid. De koeien die de melk leveren, lopen minimaal 120 dagen gedurende 6 uur per dag buiten en mag de kaas dus 100% weidemelk genoemd worden. De 16 kilo zware Beemster vers van ’t mes wordt speciaal voor de Nederlandse kaasspeciaalzaken bereid en is niet elders te verkrijgen.

Exclusief voor Meppel verkoopt De Waag sinds kort de echte Blokzijler Brok van Bakkerij Joop Prins uit Blokzijl. Blokzijler Brok is een smaakvolle speculaaskoek op authentieke wijze bereid. Van Martin Dekker uit Meppel kunt u de heerlijke Dekker stroopwafels bij de kaasboetiek vinden.  Tevens is hier ook de kleine verpakking van Jb.Bussink Deventer Koek, ook wel bijtjes genaamd, verkrijgbaar.

Ondanks de moeilijke crisisjaren zien Peter en Sandra Timmerman de toekomst zonnig tegemoet. Met recht zijn ze  trots op het feit dat zij al 25 jaar zonder aansluiting bij een winkelformule , zelfstandig de winkel runnen in het gezellige en levendige Meppel.

Laatste nieuws:

donderdag 18 januari 2018

Storm en wateroverlast: wie bel je dan?

Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere ...

Lees verder
woensdag 17 januari 2018

A28 afgesloten door vrachtwagenbrand

De Wijk - Vanwege brand in de oplegger van een melkwagen is de A28 tussen Knooppunt Lankhorst en De Wijk afgesloten.

De brand ontstond door het vastlopen van de remmen. 
De linkerrijstrook is ...

Lees verder
dinsdag 16 januari 2018

Massale opkomst taxatiedag bij Drukkerijmuseum Meppel

Meppel - Dinsdag 16 januari werd in de Houwinkzaal van het Drukkerijmuseum de gratis MPO taxatiedag gehouden.
Deze dag kon men postzegels, munten, biljetten, ansichtkaarten en onderscheidingen ...

Lees verder